The Glorious
The Glorious Winebar & Bistro is een uitnodigende culinaire pleisterplaats op het Antwerpse Zuid. Op twee verdiepingen vinden fijnproevers een puur en gestileerd decor dat een intiem, eigenzinnig en toch herkenbaar gevoel creëert. Lees verder
The Glorious Winebar & Bistro is een uitnodigende culinaire pleisterplaats op het Antwerpse Zuid. Op twee verdiepingen vinden fijnproevers een puur en gestileerd decor dat een intiem, eigenzinnig en toch herkenbaar gevoel creëert. Gastheer Jurgen Lijcops vond het unieke recept om contrasterende begrippen als laagdrempelig en chic smaakvol en kwaliteitsgedreven met elkaar te verzoenen. Hedendaagse bistrokeuken In het simpele, chique interieur zoals dat van The Glorious Bistro hoort een gelijkaardige keuken. Topchef Johan Van Raes kiest voor leuke, verfijnde en zeer herkenbare gerechten waarmee hij in no nonsense stijl de hedendaagse bistrokeuken smaakvol definieert. Dat hij daarbij ook nog voor klantvriendelijke prijzen zorgt maakt zijn aanpak alleen maar waarachtiger. Van Raes creëert een welgekomen alternatief voor de al te voorspelbare restaurantkeuken. Zowel vast cliënteel als occasionele passanten weten zijn aanpak en signatuur bijzonder te waarderen. Smaakvol zoekt hij waarachtige producten om daarmee een cross-over tussen nostalgische thuiskeuken en authentieke bistrogerechten vorm te geven. In Parijs noemen ze dat bistronomie, op het Antwerpse Zuid proeft men wat ze daarmee bedoelen. Niet alleen de kaart van The Glorious is verrassend en boeiend. Ook locatie, interieur en faciliteiten inspireren. Klanten kunnen zowel gezeten aan de bartoog of gezellig aan tafel genieten van de open keuken. Champagnes Mousserende wijnen voor de echte connaisseur, een parelsnoer van belletjes. The Glorious schenkt schitterende champagnes uit wereld's meest verfijnde champagnehuizen. Een fijne champagne, fris en fruitig met uiteenlopende aroma's, afgerond in een mooie ronde afdronk scherpt de eetlust van de fijnproever aan. Wijnproeverijen op maat The Glorious verzorgt eveneens wijnproeverijen op maat, voor bedrijven of privé, en dit zowel in de bistro als op locatie. Verder organiseert The Glorious wijncursussen en workshops. Jurgen Lijcops geeft ook advies bij het ontwerpen en invullen van nieuwe wijnkelders en reikt ideeën aan wijnkelders te optimaliseren. Uniek aanbod wijnen Gastheer en sommelier Jurgen Lijcops verrast zijn klanten met een uniek aanbod wijnen waarvan hij meer dan vijfenveertig topreferenties per glas laat uitschenken. Maandelijks krijgt een wijnhuis, regio of druif thematisch extra aandacht. Sfeer en passie in The Glorious