Civilta Del Bere

Burburestraat 43, Antwerp

Lees verder

De beschaving van het drinken, dat is de Nederlandse vertaling van het nieuwe Italiaanse restaurant Civiltà del bereop 't Zuid. Alhoewel, zo nieuw is het nu ook niet echt. Het bekende Italiaanse restaurant Ferrier 30 is uitgebreid en heeft zijn kleine broertje gebaard, met deze trendy pizza-eettent. De inrichting is eigentijds: Je waant je in Little Italy in New York, of in een kosmopolitisch restaurant in Barcelona. Je kunt plaatsnemen aan de zittoog of tafelen aan goed zittende stoelen. Alles is omgeven door wijn en Italiaans getinte producten. Die zijn ook allemaal te koop. De keuken en de houtoven liggen zich aan de zijkant, maar storend is dat nooit. Ik merk dat je zeker moet reserveren: het is een komen en gaan van gasten, er blijft geen tafeltje vijf minuten onbezet. De zeer attente ober overhandigt ons de kaart en geeft nog twee suggesties mee. Daarop staan Italiaanse charcuterie, verschillende salades en bijvoorbeeld ook een verse artisjok met dipsaus. De prijzen zijn vriendelijk, de uitgebreide wijnkaart kreeg een uniek concept mee. Hier zie je eerst de prijs per fles om mee te nemen, daarna de prijs die je betaalt als je de wijn in het restaurant drinkt. Er zijn ook enkele suggestiewijnen die je per glas kunt bestellen. We klinken met het huisaperitief Puccini - prosecco met vers mandarijnenjus (€8,50) - op het zonnetje, dat vandaag de hele dag schijnt. Hierbij krijgen we een potje met zwarte olijven. Ik bestel een voorgerecht, mijn partner neemt enkel een pizza. Het voorgerecht is een carpaccio van tomaat, opgevrolijkt met fijne plakjes parmaham. Op de tomaatplakjes liggen enkele sliertjes basilicum. Samen met een schaaltje extra vierge olijfolie en vers Italiaans broodje waan ik mij even in het zonnige Italië. Het gerecht is prima verzorgd. De drie soorten tomaat zijn flinterdun gesneden, alles smaakt extra vers. Als wijn kies ik een glas rode van het suggestiekaartje, Val di Miez (€8,50 per glas). Hij ruikt naar rijp, donker fruit en is zeer kruidig, maar zacht op de tong. Een klassewijn. Intussen komt een man zijn balsamico-azijn aanprijzen. Hij en laat ons twee soorten proeven. Van de tienjarige ben ik meteen in de wolken. Misschien op het einde van onze maaltijd een flesje meenemen? Even later worden onze pizza's op tafel gezet. Tegenover mij wordt dit pizza met verse spinazie en tonijn (€13). Een ultradunne, krokante pizza. Die is uitstekend gebakken en heeft lekkere garnituren: de verse spinazieblaadjes dartelen op de pizza. Mooi. Mijn pizza capricciosa (€15) is belegd met tomaten, mozzarella, ham, champignons en artisjokken. Ook hij is mooi krokant gebakken, en de garnituren zijn één voor één smaakvol. Een nagerecht kan er echt niet bij. We sluiten ons Italiaanse avontuur af met twee stevige espresso's, geserveerd met een tartufosnoepje. Heerlijk. Bij de prijs-kwaliteit correcte afrekening vraag ik nog even een flesje balsamico-azijn, en ik ga met een aangenaam huiswaarts. La vita è bella!

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.